mwmw
10811475 10203904707390524 2024682245 n 10811506 10203904707430525 957421803 n

Laatste nieuws

Inspiratieavond veiliger sportklimaat
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als...
Lees meer...
Beneden-Leeuwen in verbinding
MaasWaalInDialoogMaas en Waal in dialoog ondersteunt ‘Beneden-Leeuwen in verbinding’ Het initiatief van deze...
Lees meer...
NL Doet op 11 en 12 maart 2016
NLDoetRozetAantal NL Doet klussen in Maas en Waal blijft stijgen. Ook dit jaar was NL Doet van het...
Lees meer...

Maasenwaal.nu is ontstaan in 2002. Het verzoek tot het ontwikkelen van de site kwam vanuit het verenigingsleven van de diverse kerkdorpen in Maas en Waal. Nadat de websites www.puiflijk.nu, www.afferden.nu en www.druten.nu online veel succes boekten, besloot Frank de Jong alle activiteiten van de dorpen in Maas en Waal te centraliseren op één site; Maasenwaal.nu. Al snel was de site goed voor meer dan 10.000 unieke bezoekers per maand. Gezien de drukke werkzaamheden van Frank kwam de actualiteit van de site in het geding. Om deze reden is Stichting Meerwaarde Maas en Waal vanaf september vorig jaar de site gaan onderhouden.

Al geruime tijd liepen Paula Kersten en Joram Peters met het idee om één agenda voor Maas & Waal te beginnen voor evenementen en activiteiten. Een enorme klus, maar met de kennis van 14 jaar websites bouwen wilde Joram iets betekenen voor de regio Maas & Waal, een te mooi stukje Nederland wat alle aandacht verdient qua toerisme, evenementen & activiteiten. Zo ook Paula, zij wil als nieuwe inwoner van Maas en Waal de regio en de mensen graag leren kennen. Paula verzamelde in een tijd van enkele weken veel contacten van stichtingen, verenigingen, dorpshuizen, organisatiebureaus en bedrijven en Joram begon met de ontwikkeling van een nieuwe website.

Vlak na de start zijn de drie partijen met elkaar in gesprek gegaan. De conclusie was snel getrokken, Maas en Waal verdient één goede activiteitenagenda die is gebouwd met de nieuwste technologie die het mogelijk maakt de agenda ook te bekijken op tablets en smartphones. Verder is het zeer belangrijk dat continuïteit gewaarborgd wordt. Met de ondersteuning van Johan Reijers van Stichting Meerwaarde Maas & Waal werden de krachten gebundeld. In het Regionale Activiteiten Centrum (RAC) van Meerwaarde Maas & Waal in Beneden Leeuwen zal de activiteitenagenda verder onderhouden en uitgebreid worden door extra stagiaires en vrijwilligers.

De domeinnamen www.maasenwaal.nu en www.maasenwaalagenda.nl zullen verwijzen naar dezelfde agenda om met één site een nog groter publiek te bereiken. De website brengt evenementen & activiteiten in kaart in meer dan 20 categorieën en meer dan 25 dorpen binnen de vijf gemeenten West Maas & Waal, Druten, Beuningen, Wijchen en Heumen, een gebied van sluis St. Andries tot aan de sluis van Weurt, met meer dan 100.000 inwoners.

In de toekomst gaat de agenda nog verder uitgebreid worden. Zo komen er nieuwe functionaliteiten in om de bezoeker nog makkelijker te kunnen bedienen en andere websites te koppelen via RSS. "Het motto is samenwerking en bruggen bouwen", roept Paula met een lach, waarbij ze Johan de hand schudt. "Op deze manier wordt ook mijn streven om te komen tot één Maas en Waalse agenda voortgezet" voegt Frank toe. Johan is blij met deze bundeling van krachten, hopelijk een voorbeeld voor andere toekomstige samenwerkingen.

 

Founders

Begunstigers