mwmw
10811475 10203904707390524 2024682245 n 10811506 10203904707430525 957421803 n

Laatste nieuws

Inspiratieavond veiliger sportklimaat
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als...
Lees meer...
Beneden-Leeuwen in verbinding
MaasWaalInDialoogMaas en Waal in dialoog ondersteunt ‘Beneden-Leeuwen in verbinding’ Het initiatief van deze...
Lees meer...
NL Doet op 11 en 12 maart 2016
NLDoetRozetAantal NL Doet klussen in Maas en Waal blijft stijgen. Ook dit jaar was NL Doet van het...
Lees meer...

Zaterdag 11 mei 2013 organiseert Stichting Meerwaarde Maas & Waal tijdens de Europa Kijkdagen 2013 het allereerste Repair Café van Maas en Waal. In D'n Bogerd aan de Van Heemstraweg in Druten draait het deze dag allemaal om repareren. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur helpen diverse vaklieden vrijwillig mee om bijvoorbeeld elektrische apparaten, zoals oude broodroosters, maar ook kapotte kleding en speelgoed te repareren. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Door repareren te promoten, wil St. Meerwaarde Maas & Waal bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg.

Europa Kijkdagen 2013
De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien waar Europees geld aan wordt besteed. Op 10, 11 en 12 mei 2013 zetten diverse gesubsidieerde organisaties door het hele land hun deuren open en vertellen over hun projecten (www.europaomdehoek.nl/kijkdagen). Zo ook St. Meerwaarde Maas & Waal. Zaterdag 11 mei organiseert de stichting een open dag en maakt een start met het eerste Repair Café van Maas en Waal. Bezoekers kunnen kapotte spullen meenemen, zoals lampjes, föhns, speelgoed, servies, strijkbouten en kleding. Vakkundige vrijwilligers zitten klaar om deze spullen gratis te repareren. Daarnaast kunnen bezoekers aan informatietafels meer te weten komen over repareren, monteren en techniek. Ook worden er diverse presentaties gehouden en kan men meepraten over de projecten van St. Meerwaarde Maas & Waal, zoals 'Vraag & Aanbod', 'Beursvloer', 'workshops voor verenigingen' (met o.a. subsidietips, social media, hoe werf ik jonge vrijwilligers, etc.), 'Intermediair NLDoet', 'MVO-netwerk', 'Maas en Waal in Dialoog', 'Leerkisten Techniek voor basisscholen' en 'Kinderen koken voor ouderen'. Er is dan ook de hele dag van alles te doen, zien en bespreken over de leefbaarheid in Maas en Waal, onder het genot van een hapje en drankje.

Repair Café
Het Repair Café is bedoeld om inwoners van Maas en Waal op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. Johan Reijers van St. Meerwaarde Maas & Waal: "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen. Samen repareren kan bovendien leiden tot heel leuke contacten." Het concept is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Maas en Waal.

Vanaf 11 mei wil St. Meerwaarde Maas en Waal op regelmatige basis een Repair Café in Maas en Waal organiseren. Nieuws over data en locatie van de komende edities volgt. Enthousiaste vaklui die aanstaande zaterdag 11 mei graag mee willen helpen om kapotte spullen te repareren, zijn uiteraard altijd welkom. Zij kunnen zich aanmelden via info@meerwaardemaasenwaal.nl.

Founders

Begunstigers