mwmw
10811475 10203904707390524 2024682245 n 10811506 10203904707430525 957421803 n

Laatste nieuws

Inspiratieavond veiliger sportklimaat
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als...
Lees meer...
Beneden-Leeuwen in verbinding
MaasWaalInDialoogMaas en Waal in dialoog ondersteunt ‘Beneden-Leeuwen in verbinding’ Het initiatief van deze...
Lees meer...
NL Doet op 11 en 12 maart 2016
NLDoetRozetAantal NL Doet klussen in Maas en Waal blijft stijgen. Ook dit jaar was NL Doet van het...
Lees meer...

Kinderen uit groep 8 van de Maas en Waalse basisscholen gaan koken voor de ouderen in onze regio. Het wordt een leerproject waarin de kinderen zelfstandig maaltijden gaan bereiden en uitserveren. Dit doen ze in een restaurant dat ze zelf hebben ingericht. Hierdoor maken de kinderen kennis met koken en leren ze om voor ouderen te zorgen; hoe ze met hen moeten omgaan en communiceren. Ook leren ze meer over gezond eten, hygiëne, etiquette en het inrichten van een restaurant.


Pilotproject in Maas & Waal
Op 30 mei vindt er een pilot plaats bij de St. Lambertusschool, met medewerking van restaurants Moeke Moren, De Pont en De Korenmolen. De leerlingen richten in deze school in Maasbommel een restaurant in voor ouderen. Stichting Meerwaarde Maas en Waal wil in de nabije toekomst meer van deze tijdelijke restaurants inrichten in scholen en dorpshuizen. Ook wil de stichting vanaf het nieuwe schooljaar meer horecamensen aan zich verbinden die deze actie ondersteunen.


Jeugd en ouderen verbinden
Stichting Meerwaarde Maas en Waal gaat dit project na de zomervakantie in verschillende dorpen verzorgen. "Wij hopen op deze wijze jeugd en ouderen aan elkaar te verbinden. En bovendien de ouderen te kunnen verblijden met een lekker etentje", aldus Marianne Janssen, coördinator van het project 'Kinderen koken voor ouderen'. De toekomstige generatie zorgt hiermee voor het verleden van Maas en Waal.
Dit initiatief is mede tot stand gekomen door St. SPOM (Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Maas & Waal), De Zonnebloem en koks van bekende restaurants uit de omgeving. Voor vragen over dit project mailt u naar marianne@meerwaardemaasenwaal.nl. Ook tips zijn van harte welkom.

Founders

Begunstigers