mwmw
10811475 10203904707390524 2024682245 n 10811506 10203904707430525 957421803 n

Laatste nieuws

Inspiratieavond veiliger sportklimaat
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als...
Lees meer...
Beneden-Leeuwen in verbinding
MaasWaalInDialoogMaas en Waal in dialoog ondersteunt ‘Beneden-Leeuwen in verbinding’ Het initiatief van deze...
Lees meer...
NL Doet op 11 en 12 maart 2016
NLDoetRozetAantal NL Doet klussen in Maas en Waal blijft stijgen. Ook dit jaar was NL Doet van het...
Lees meer...

50e dagdeel Tech-Lokaal:

(Beneden-Leeuwen) Op donderdag 3 maart draaide het Tech-Lokaal van Maas en Waal alweer voor de 50e keer een educatief dagdeel. Tijd voor slingers en ballonnen!50ekeerTechLokaal-3

Aan meester Roy met zijn klas van basisschool de Kubus uit Druten de eer om deze bijzondere dag allerlei technische ‘ontdekplekken’ te verkennen. Nadat iedereen zijn of haar jas heeft opgehangen, worden de kinderen ontvangen door gastvrouw Simone, die iedereen welkom heet. Na het openingswoord en de benodigde instructies nemen de kinderen hun plek van die middag in om eens lekker met techniek aan de slag te gaan.

De kinderen hebben op school uitleg gekregen van coördinator en vrijwilliger Gerard en vooraf al kunnen kiezen wat ze leuk vinden. Binnen de drie techniek categorieën innovatief, consumptief en traditioneel kan namelijk worden gekozen uit maar liefst 20 verschillende educatieve ‘ontdekplekken’.

Alle vrijwilligers staan al klaar om de kinderen te begeleiden en eventuele vragen worden graag beantwoord. Er wordt ook volop gewerkt aan verbetering, vernieuwing en uitbreiding. Mede dankzij studenten van Van Hall Larenstein, heeft het Tech-Lokaal er een aantal nieuwe ontdekplekken bij en zijn de bestaande werkstations aangepast en verbeterd. Nieuw sinds januari zijn: Green screen, productie en video editing; Magix, digitaal muziek mixen; Auto Frame, zowel mechanisch als digitaal; Robotica met delta robot; Falafel of tomatensoep maken en het Koekjesonderzoek.

Kees van der Velden, directeur van de Kubus uit Druten, komt ook een kijkje nemen bij deze bijzondere gebeurtenis. Ook wethouder Bert van Swam is van de partij. Ze worden beide meegenomen naar de ‘Green Screen’ ruimte. Als onderdeel van de wereldreis van de twee kinderen, die deze ontdekplek hebben gekozen, worden beide heren virtueel in Las Vegas geplaatst en even kort geïnterviewd.

Kortom, het was een mooie, geslaagde dag voor iedereen. Namens het Tech-Lokaal van Stichting Meerwaarde Maas en Waal, allemaal bedankt! Geïnteresseerd in een dagdeel met de klas door te brengen in het Tech-Lokaal? Kijk in de agenda voor beschikbaarheid. Interesse in het volgen van een workshop Sketch-Up of Gamedesign of om deel te nemen aan de Gamedesign- of de Lego Mindstorms Club op dinsdagavond? Meld je dan aan!

Founders

Begunstigers