mwmw
10811475 10203904707390524 2024682245 n 10811506 10203904707430525 957421803 n

Laatste nieuws

Inspiratieavond veiliger sportklimaat
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als...
Lees meer...
Beneden-Leeuwen in verbinding
MaasWaalInDialoogMaas en Waal in dialoog ondersteunt ‘Beneden-Leeuwen in verbinding’ Het initiatief van deze...
Lees meer...
NL Doet op 11 en 12 maart 2016
NLDoetRozetAantal NL Doet klussen in Maas en Waal blijft stijgen. Ook dit jaar was NL Doet van het...
Lees meer...

RoboticaAl sinds 2011 is Stichting Meerwaarde Maas en Waal bezig met het verbeteren van de leefbaarheid in de regio Maas en Waal. Er was ook het idee was om jongeren, zowel tijdens schooltijd als naschools, te interesseren en te enthousiasmeren in techniek. Sinds maart van dit jaar ontvangt Stichting Meerwaarde hiervoor al klassen van lokale basisscholen, en binnenkort start het met het geven van de eerste Tech-Clubs en workshops buiten schooltijd.

Sinds maart van dit jaar is Stichting Meerwaarde begonnen met het ontvangen van klassen van lokale basisscholen. Hier kunnen de leerlingen ontdekkend leren op de zogeheten ontdekplekken. Ze maken hier kennis met techniek, en leren dat techniek veel meer is dan met je handen werken en vies worden.

Nu start Stichting Meerwaarde ook met het geven van Tech-Clubs en workshops. Het idee van de Tech-Clubs is dat kinderen de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen, nadat ze met hun school op bezoek zijn geweest. De Clubs worden dus buiten schooltijd gegeven in de avonduren. In groepen van ongeveer tien kinderen werken ze aan projecten. Binnenkort start de eerste club: Lego Mindstorms. Hierbij wordt gewerkt aan het bouwen en programmeren van robots.

Ook de workshops zijn een manier om kinderen zich verder te laten ontwikkelen in de techniek. Hierbij krijgen ze een stoomcursus in technische onderwerpen. Binnenkort start bijvoorbeeld de workshop gamedesign, waar kinderen hun eigen pretpark gaan ontwerpen en speelbaar maken.

Lees hier meer over de Tech-Club voor Lego Mindstorms en de workshops Gamedesign.

Founders

Begunstigers