mwmw
10811475 10203904707390524 2024682245 n 10811506 10203904707430525 957421803 n

Laatste nieuws

Inspiratieavond veiliger sportklimaat
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als...
Lees meer...
Beneden-Leeuwen in verbinding
MaasWaalInDialoogMaas en Waal in dialoog ondersteunt ‘Beneden-Leeuwen in verbinding’ Het initiatief van deze...
Lees meer...
NL Doet op 11 en 12 maart 2016
NLDoetRozetAantal NL Doet klussen in Maas en Waal blijft stijgen. Ook dit jaar was NL Doet van het...
Lees meer...

Zorggroep Maas & Waal en Stichting Voormekaar gaan Stichting Meerwaarde Maas en Waal ondersteunen bij het organiseren van de Dorpenronde in De Hof te Druten.

De Dorpenronde is een terugkerend evenement dat telkens op een andere locatie in Maas en Waal plaatsvindt. Gedurende deze dag worden er drie activiteiten georganiseerd: ‘Kinderen koken voor ouderen’, het ‘Reparatie Café’ en ‘Maas en Waal in Dialoog’. Met dit initiatief wil Stichting Meerwaarde Maas en Waal de samenwerking in én tussen Maas en Waalse dorpskernen stimuleren.

Uniek is dat bij het organiseren van bovengenoemde activiteiten nu ook Stichting Voormekaar en Zorggroep Maas & Waal ondersteunen o.a. bij het werven van gasten voor Kinderen Koken voor Ouderen, het onder de aandacht brengen van het Reparatiecafé en geïnteresseerde deelnemers inbrengen voor Maas en Waal in Dialoog. Zorggroep Maas & Waal stelt De Hof/souterrain Kasteelhof als locatie voor deze dag ter beschikking.

Programma Dorpenronde op 14 oktober in De Hof, Kasteelhof 50 te Druten.

08.30 uur – 14.30 uur Kinderen koken voor ouderen

15.30 uur – 20.00 uur Reparatie Café

19.00 uur – 21.00 uur Maas en Waal in Dialoog.

De dag begint met Kinderen koken voor ouderen in het souterrain van de Kasteelhof. Leerlingen van IKC de Kubus gaan een heerlijke 3 gangen maaltijd koken voor ouderen die zijn uitgenodigd door Stichting Voormekaar ism Zorggroep Maas & Waal. Het koken en ontvangst tot en met afscheid van gasten, gebeurt onder leiding van professionele vrijwilligers uit de horeca en vrijwilligers van Stichting Meerwaarde Maas en Waal.

Het Reparatiecafé is in De Hof en geopend van 15.30 – 20.00 uur. Doel is minder spullen weggooien en geld besparen. Hebt u kapotte spullen en geen tijd/handigheid om te repareren? In het Reparatie Café in Druten staan vrijwillige vakmensen/knutselaars voor u klaar om het gratis te repareren. En terwijl u wacht kunt u genieten van een kopje koffie!

Aansluitend aan het Reparatie café is het tijd voor de Dialoogtafel van 19.00 – 21.00 uur eveneens in De Hof. ‘Maas en Waal in Dialoog'  biedt u de mogelijkheid met elkaar om de tafel te gaan en ongedwongen in gesprek te gaan aan de hand van verschillende thema’s zoals – Gaan voor je Dorp, of - Met elkaar, voor elkaar of - Jouw zorg mij ’n zorg.

Interessante onderwerpen, toegankelijk voor iedereen en actueel! Wij nodigen u van harte uit om aan te schuiven. Laat u verrassen door het boeiende, leerzame en gezellige karakter van de dialoogtafels.

Voorbeeld is het thema over de Zorg: (1. Wat doet het thema met je, wat zijn je associaties? 2. Deel een bijzondere ervaring met zorg voor jezelf en/of anderen. 3. Droom van de ideale zorg geven of ontvangen, hoe ziet dat er uit, hoe voelt dat voor jou? 4. Wat ga jij vanaf vandaag doen om deze droom dichterbij te halen?) Andere thema’s hebben eenzelfde opbouw.

Met de Dorpenronde wil de stichting Meerwaarde Maas en Waal samen met Stichting Voormekaar en Zorggroep Maas & Waal een platform creëren waar mensen uit Druten elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten, inspireren en helpen.

Wilt u meedoen aan de dialoogtafel op 14 oktober in de De Hof te Druten, meer informatie over het Reparatiecafé of Kinderen Koken voor Ouderen, dan kunt u zich opgeven/melden via info@meerwaardemaasenwaal.nl, telefonisch 0487-506320, of bij uw aanspreek persoon van Stichting Voormekaar/Zorggroep Maas & Waal.

 

Founders

Begunstigers