mwmw
10811475 10203904707390524 2024682245 n 10811506 10203904707430525 957421803 n

Laatste nieuws

Inspiratieavond veiliger sportklimaat
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als...
Lees meer...
Beneden-Leeuwen in verbinding
MaasWaalInDialoogMaas en Waal in dialoog ondersteunt ‘Beneden-Leeuwen in verbinding’ Het initiatief van deze...
Lees meer...
NL Doet op 11 en 12 maart 2016
NLDoetRozetAantal NL Doet klussen in Maas en Waal blijft stijgen. Ook dit jaar was NL Doet van het...
Lees meer...

FOTO-01

Donderdagmiddag 18 december 2014 hebben Marius Peters (SPOM), Lex van Drongelen (Pax Christi College), Adri van Ooijen (Stichting Meerwaarde Maas en Waal) en André van den Hurk namens de gezamenlijke ondernemers het Convenant Centra voor Techniek, ICT en Wetenschap Maas en Waal ondertekend. Dat gebeurde in het Regionaal Activiteiten Centrum Maas en Waal, aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen. Daarbij werd onderstaande toelichting gegeven:

Het Regionaal Activiteitencentrum (RAC) is in januari 2014 geopend. In dit centrum vinden activiteiten plaats op het gebied van techniek voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 – 18 jaar. Het gebouw is tot 2016 beschikbaar gesteld door de Rabobank.

Met de ondertekening van het convenant is het voortbestaan van het centrum verzekerd. Het is de bedoeling dat het centrum vanaf 2016 een plek krijgt binnen of in de directe omgeving van scholen.

Zowel binnen het basisonderwijs als het middelbaar onderwijs wordt al langer aandacht gegeven aan techniek en ICT. Met dit convenant worden de krachten gebundeld. Er komen diverse centra voor techniek, ICT en wetenschap waar kinderen en jongeren zowel binnen als buiten school aan de slag kunnen in hoogwaardige praktijklokalen, te beginnen in de gemeenten West Maas en Waal en Druten. We hopen ook andere gemeenten voor dit convenant te interesseren en het concept uit te breiden voor heel Maas en Waal.

Met dit convenant werken we zowel aan de toekomst van kinderen en jongeren in het Land van Maas en Waal als aan de toekomst van de regio zelf. Deze week werd bekend dat steeds meer meisjes kiezen voor exacte vakken en de techniek. Dat is mede te danken aan stimuleringsprogramma's en activiteiten als deze.

Ons ideaal is een doorlopende leerlijn van 4 – 18 jaar op het gebied van techniek, ICT en wetenschap. Daarbij hopen we kinderen en jongeren in het Land van Maas en Waal zo enthousiast te krijgen, dat zij ook in hun vrije tijd er mee bezig blijven. Dat kan allemaal in de Centra voor techniek, ICT en wetenschap. Overdag zijn het praktijklokalen die gezamenlijk worden gebruikt door het basis onderwijs en het middelbaar onderwijs. Daarbuiten zijn het centra waar kinderen en jongeren onder begeleiding van vrijwilligers zich verder bekwamen in de techniek.

We zijn heel blij dat de gezamenlijke ondernemers zich op deze korte termijn willen aansluiten en dit convenant mede ondertekenen. Ik hoop van harte dat ondernemers, onderwijsinstellingen en vrijwilligers steeds meer zullen gaan samenwerken en de deur bij elkaar plat gaan lopen.

De invulling van het plan is tot stand gekomen met ondersteuning van de Hogeschool voor Arnhem en Nijmegen (HAN). Wellicht zullen zij zich in de toekomst aansluiten als we verder onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een setting die lijkt op het iXperium in Arnhem en Nijmegen.

Founders

Begunstigers