mwmw
10811475 10203904707390524 2024682245 n 10811506 10203904707430525 957421803 n

Laatste nieuws

Inspiratieavond veiliger sportklimaat
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als...
Lees meer...
Beneden-Leeuwen in verbinding
MaasWaalInDialoogMaas en Waal in dialoog ondersteunt ‘Beneden-Leeuwen in verbinding’ Het initiatief van deze...
Lees meer...
NL Doet op 11 en 12 maart 2016
NLDoetRozetAantal NL Doet klussen in Maas en Waal blijft stijgen. Ook dit jaar was NL Doet van het...
Lees meer...

Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL), locatie Wageningen gaat de komende jaren in samenwerking met stichting MeerWaarde Maas & Waal een aantal projecten uitvoeren. Dit kunnen evenementen, onderzoeken of netwerken voor jongeren en ouderen in de regio zijn.

Regionale Activiteitencentrum

Waar het afgelopen jaar een groep eerstejaars studenten een kort onderzoek deed naar een aantal kleine kernen in het gebied, gaat nu een vijftiental derdejaars studenten van de studierichting Regional Development and Innovation (studie Plattelandsvernieuwing) aan de slag. De studenten ondersteunen de start van het Regionale Activiteitencentrum door diverse doelgroepen/partners bij het project te betrekken. Denk hierbij aan scholen, bedrijfsleven, dorpshuizen, jongeren en vrijwilligers. "Wij zijn als studenten erg enthousiast om ons in te zetten ten bate van de diverse projecten ter verbetering van de cohesie in Maas en Waal", zegt Rani Temmink, één van de betrokken studenten.

Samenwerken met jongeren

"Hogeschool VHL is blij met de samenwerking met stichting MeerWaarde Maas & Waal", benadrukt docent Monique Heger. "Onze studenten komen straks in plattelandsvernieuwingsprojecten over de hele wereld terecht. Mijn ervaring is dat bij dit soort projecten altijd dezelfde complexiteit aanwezig is, of je nu onder de palmboom zit of in 'Ons Genoegen'. Het maakt niet uit of het gaat om een waterpomp of een streekbus, uiteindelijk wil je de lokale situatie zo vormen dat mensen samenwerken en er leefbaar kunnen wonen."

"Het opzetten van een regionaal activiteitencentrum voor jongeren doe je vooral mét jongeren. Ze hebben verfrissende ideeën", zegt Johan Reijers, coördinator van stichting MeerWaarde Maas & Waal. Ook hij is blij met de samenwerking en de ondersteuning van Hogeschool VHL. Milou van Gelderen is het met hem eens: "Er zijn veel kansen en mogelijkheden te vinden in de regio Maas en Waal. Het is belangrijk dat de jeugd deze kansen grijpt."

Start

Vanaf medio oktober zijn de studenten in het gebied actief. Met name op de vrijdagen zijn ze in Maas en Waal gestationeerd onder leiding van Johan Reijers en Gerard Strikker. Op school krijgen de studenten begeleiding van een leerkracht en een projectleider. Voor meer informatie kunt u vanaf eind oktober terecht op www.meerwaardemaasenwaal.nl


Over Hogeschool VHL

Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) is een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten. We leiden proactieve professionals op, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Hogeschool VHL verzorgt diverse Bachelor- en (professional) Master-opleidingen, Associate degrees en cursussen en verricht toegepast onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden, Velp en Wageningen. Ga voor meer informatie naar www.hogeschoolvhl.nl

 

Founders

Begunstigers