mwmw
10811475 10203904707390524 2024682245 n 10811506 10203904707430525 957421803 n

Laatste nieuws

Inspiratieavond veiliger sportklimaat
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als...
Lees meer...
Beneden-Leeuwen in verbinding
MaasWaalInDialoogMaas en Waal in dialoog ondersteunt ‘Beneden-Leeuwen in verbinding’ Het initiatief van deze...
Lees meer...
NL Doet op 11 en 12 maart 2016
NLDoetRozetAantal NL Doet klussen in Maas en Waal blijft stijgen. Ook dit jaar was NL Doet van het...
Lees meer...

Meerwaarde Maas en Waal betrekt Activiteitencentrum in Beneden-Leeuwen

Het voormalig Rabobankgebouw aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen krijgt een nieuwe bestemming. St. Meerwaarde Maas en Waal heeft woensdag 28 augustus de beschikking gekregen over het gebouw. Het pand biedt de vrijwilligers die aangesloten zijn bij de stichting een centrale ontmoetingsplek van waaruit nieuwe projecten ter bevordering van de leefbaarheid in Maas en Waal ontwikkeld kunnen worden. In het Activiteitencentrum Maas en Waal, zoals het pand voorlopig genoemd wordt, gaat de stichting verder met het ontwikkelen, coördineren en initiëren van activiteiten voor én in de dorpen.

Maandagavond 16 september vindt de eerste centrale bijeenkomst voor alle vrijwilligers van de stichting plaats. Vanaf 20.30 uur wordt er een presentatie gegeven over de toekomst van de stichting en de rol die het Activiteitencentrum daarin gaat spelen. Genodigden zijn hierbij van harte welkom en kunnen zich vanaf 19.30 uur melden bij de achteringang van het gebouw. "In eerste instantie blijven we activiteiten in de dorpen zelf organiseren, bijvoorbeeld 'Kinderen koken voor ouderen' met basisscholen en het 'Repair Café' in dorpshuizen of andere openbare gelegenheden. We willen de dorpen vooral ondersteunen en op die manier de leefbaarheid in én tussen de dorpen bevorderen.", aldus Johan Reijers, coördinator van St. Meerwaarde Maas en Waal.

Samenwerking centraal
De vrijwilligers van de stichting zijn erg blij met de nieuwe locatie aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen. Johan Reijers: "De kans die de Rabobank ons met dit pand heeft geboden, grijpen we natuurlijk met beide handen aan. We zijn volledig afhankelijk van vrijwilligers en subsidies. De steun van de Rabo is dan ook zeer welkom. De mogelijkheden in dit pand zijn erg groot. Het dient niet alleen als centrale ontmoetingsplek voor ons als vrijwilligers, het biedt ook de mogelijkheid om startende ondernemers te helpen. Wellicht gaan we in de toekomst ook activiteiten in het centrum zelf organiseren. Dat zullen dan voornamelijk dorpsoverstijgende activiteiten of activiteiten met een vaste opstelling zijn. Onze eerste ideeën gaan uit naar activiteiten op het gebied van techniekpromotie en kennisoverdracht tussen jongeren en ouderen. Daarvoor gaan we eerst in gesprek met potentiële partners uit de regio die met ons willen samenwerken of ons willen ondersteunen. Alleen door samen te werken met instanties, actieve ondernemers, burgers en verenigingen kunnen we continuïteit bieden."

Founders

Begunstigers