mwmw
10811475 10203904707390524 2024682245 n 10811506 10203904707430525 957421803 n

Laatste nieuws

Inspiratieavond veiliger sportklimaat
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als...
Lees meer...
Beneden-Leeuwen in verbinding
MaasWaalInDialoogMaas en Waal in dialoog ondersteunt ‘Beneden-Leeuwen in verbinding’ Het initiatief van deze...
Lees meer...
NL Doet op 11 en 12 maart 2016
NLDoetRozetAantal NL Doet klussen in Maas en Waal blijft stijgen. Ook dit jaar was NL Doet van het...
Lees meer...
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als vereniging nooit mee te maken hoopt te krijgen. 
 
In het gebouw van Stichting Meerwaarde Maas en Waal kwamen op 23 maart sportverenigingen bij elkaar om te praten over wat er komt kijken bij het bieden van een veilige en vertrouwde sportomgeving.
 
Welke morele en wettelijke verplichtingen heb je als verenigingsbestuur naar je leden? Wat doe je als leden elkaar onderling pesten? Hoe ga je als scheidsrechter om met bedreigingen? Wat doe je als té betrokken ouders langs de lijn de wedstrijd beïnvloeden? Wat kan je ondernemen tegen ongewenst seksueel gedrag?
 
Er blijkt veel mogelijk te zijn, maar verenigingen vinden het niet allemaal gemakkelijk om hier zelfstandig een weg in te vinden. Daarom was het goed om samen te praten over wat er noodzakelijk is en wat er mogelijk is om tot een vertrouwde sportomgeving te komen. Er is onderling informatie gedeeld over wat een veilig sportklimaat is en hoe dit bereikt kan worden. Denk aan het stellen van gedragsregels en het regelmatig communiceren hierover. Ook zijn ervaringen uitgewisseld over de rol van een vertrouwenspersoon en hoe een VOG beleid kan worden vorm gegeven. Door onderling kennis uit te wisselen én de weg naar de sportbonden te kennen hoeft niet elke club zelf het wiel uit te vinden.
 
Bij het afsluiten van de avond hebben de verenigingen afgesproken concreet verder te gaan werken aan veiligheid en vertrouwen rond het sporten en na de zomervakantie weer samen te komen om hier een vervolg aan te geven.
 
De avond werd georganiseerd door Stichting Meerwaarde Maas en Waal en volleybalvereniging ISALA'77. Mocht je meer informatie willen over dit onderwerp? Stuur een mail naar: mail@isala77.nl.
 

Founders

Begunstigers