mwmw
10811475 10203904707390524 2024682245 n 10811506 10203904707430525 957421803 n

Laatste nieuws

Inspiratieavond veiliger sportklimaat
VeiligsportklimaatafbeeldingRegelmatig verschijnen er berichten in de media over voorvallen in de sport waar je als...
Lees meer...
Beneden-Leeuwen in verbinding
MaasWaalInDialoogMaas en Waal in dialoog ondersteunt ‘Beneden-Leeuwen in verbinding’ Het initiatief van deze...
Lees meer...
NL Doet op 11 en 12 maart 2016
NLDoetRozetAantal NL Doet klussen in Maas en Waal blijft stijgen. Ook dit jaar was NL Doet van het...
Lees meer...

Gisteren mochten we weer een basisschool ontvangen: De Lambertusschool uit Maasbommel. Dit keer lichten we er een wat andere ontdekplek uit: Gastblijheid.

Deze ontdekplek draait helemaal om het verzorgen van een gast. Veel kinderen moeten wel eens meehelpen met ’s avonds de tafel dekken, maar dat is toch heel wat anders dan een tafel dekken volgens de etiquette. De gasten bestaan namelijk uit de kinderen die gekookt hebben kwamen namelijk eten!

Gastblijheid heeft eigenlijk drie onderdelen: het vouwen van een servet, het servies en bestek mooi klaarleggen, en natuurlijk de gasten ontvangen en goed verzorgen.

Want hoe vouw je nou eigenlijk zo’n chique servet die in een waaier in een glas staat? Daarnaast moesten de kinderen dan ook nog de tafel netjes dekken. Eigenlijk is dat nog best moeilijk: hoe moet het tafelkleed precies liggen, en waar ligt het bestek? En waarom moet het bestek dan zo liggen?

Ook leerden de kinderen, onder begeleiding van Corrie Bilderbeek, hoe je met een dienblad moet lopen (zonder de glazen dan door de kamer te laten glijden). Een klein parcours werd uitgezet. De opdracht: zigzag tussen de stoelen door, en loop vervolgens over een wip heen met je dienblad, zonder te knoeien. Dit bleek uiteraard geen probleem voor de kinderen.

Toen dit alles voorbereid en aangeleerd was, was het tijd voor de gasten om te komen eten. De kookgroep had namelijk zelfgemaakte pasta en saus gemaakt!

Al met al een geslaagde (en leerzame) ochtend dus. Bedankt de Lambertusschool, en natuurlijke onze enthousiaste vrijwilligers!

Bekijk de foto's hier!

Founders

Begunstigers